Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 17:10 - КАКВО СТАВА С ТРАКИТЕ, ВТОРИЯ ПО ГОЛЕМИНА НАРОД СЛЕД ИНДИЙЦИТЕ?
Автор: historybg2018 Категория: История   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.03.2018 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

По времето на Херодот, траките, по негово свидетелство, са вторият по големина народ след индийците. Сега индийците са около 1.3 милиарда, без Пакистан. Колко според Вас са наследниците на траките – милиард?

Във всеки случай цифрата е огромна.


Младото момче Иречек в дисертацията си ги обяви за изчезнали, а за произхода на българите измисли какви ли не легенди, който още тогава по писмени сведения на старите автори бяха безсмислица, а днес се сгромолясаха при данните на генетиката. Но тази книга беше преведена на български, и когато Иречек беше министър на образованието бе въведена като официална история на България, която се преподава и до днес.


За онези българи, които имат сърце и душа е достатъчно да чуят тракийска народна песен, да видят красива българка в разкошна тракийска носия да тропа гордо и величествено тракийско хоро (такъв фолклор се създава с хилядолетия), за да се сетят, че всичко на изток от Вардар, и на юг от Балкана до Бяло море се нарича Тракия, за да чувстват дълбоко в душата си, че онзи народ живее днес в нашата кръв.


Съдбата на траките е описана от времето на Омир от старите автори на хиляди страници. Академик Фол изброи над 200 названия на народи с тракийски произход. Тук бих искал да видим най-отчетливите контури на тяхното развитие.


Траките са смес от онези хора емигрирали от Африка, поради природни катастрофи, и онези, чиито кости намираме в нашите пещери наред с костите на мамонти и сабления тигър. Те първи създават обяснение за устройството на света чрез своя религия и култура, която е толкова силна, че е разпространена по целия свят. Религията се експортира, чрез преселвания в Италия, Финикия, Персия и Индия, приема се от гърците (като мистиката и се профанизира). Тракийският език става служебния език на брамани и маги, известен днес като индо-зенд и самскрит. Той не е говорим за народите на тези страни, но образованите висши касти въвеждат думи от него в тези езици. А чрез латинския, чрез католическите свещеници, навлиза в Западна Европа, за да се върне на границите на Източноевропейските страни в родината си „силно изкривен – Йонков-Владикин 1901“.

https://www.book.store.bg/p219959/zachatkite-na-bylgarskata-istoria-h-jonkov-vladikin.html
 

В Тракия живеят и Ахиловите мирмидони, наричани и кимерийци, за който много късни автори казват, че са предци на българите. Вие да сте чували друго селище освен нашето с име Ахелой? Босфора се е наричал тогава кимерийски Босфор. Ахил бива изпъден от своите, поради лошия си характер, забележете къде отива, в Пеония. Останалите кимри обгръщат цялото черноморско крайбрежие от Бизантион (Цариград) през Крим до Кавказ и Трабзунд.
 

Траките преживяват нахлуванията на Дарий и Ксеркс (милионната армия на Ксеркс не е върната в Азия от 300 спартанци). Около това време според легенда разказана от Йордан, от траките се отделя народ, който по късно ще бъде наречен хунски, а останалите около и над Дунава се наричат гети.
 

По времето на Александър Велики, част от траките биват изтласкани по Дунава (Сирм създава града Сирмиум) и отвъд Дунава, по времето на Персей отново римляните изтласкват част от тях, пеоните, на територията на днешна Унгария югоизточна Австрия.
 

Траян забива клин в изтласканите на север от Дунава заемайки долу горе днешна Румъния. Част от тях остават между Тиса и Дунава, друга част на изток от Буг (бугари, буржани), а трета част остава в римската империя и взема активно участие в нейния културен, политически и стопански живот.

Забележете, сгъстяването на народа около Тиса и около северното Черноморие след тази война. От изтласканите гети и черноморски хуни възниква многоплеменната държава България, в която управляваща е хунската народност. Тя е организатор на държава с име България.


Изтласканите гети чак до Балтийско море образуват силна държава съществувала до 376 година. Управляващите родове са два, този на благородните Балти (Балтийско море) и този на благородните Амали, като

Амалите се смятат за по-велик род и претендират за владичество над хуните. По късно синовете на техен император, Острогота и Бесигета, ще поемат съдбините на двете половини на този обособил се от тракийците народ и ще им дадат имената си.


Траян изселва част от сарматите в западната част на Балканския полуостров, за да не се съюзяват със сарматите по Тиса и Велика България. На тяхно място заселва проститутки и криминални престъпници от Италия и, разбира се, огромно число легионери от тогавашния римски свят.

Под натиска на вътрешни въстания империята обявява градовете за самостоятелни римски градове (права на римски граждани) при Марк Аврелий, но и това не помага и около 271 г. границата се изтегля отново на Дунава при Аврелиан. Кой заема тази територия? Тя влиза в състава на империята на гетите отново, като при Херманрих достига своето най-голямо могъщество - от Балтика, днешна Полша на запад до Елба и Одер до днешна Румъния.


Но има ли тракийци извън хуните и гетите? Да. И те са повече от тях. Разселванията на траките стават винаги по вода. В най-древни времеа по моретата по крайбрежията на Средиземно (финикийци) и Черно море (кимри). Във времена с писана история: по Дунава, след това по всички негови притоци, след това по Буг, Прут, Днепър, Днестър. Следват Дон и Волга. И така, всички необхванати от държавата на гетите и хуните в Европа са наричани от това време и по-късно с най-различни имена, но едно обобщаващо – славяни.


В резюме – генетичния произход на гети, хуни и славяни е един и същ, но те по стечение на редица обстоятелства, ще образуват собствени държавни формации и народности. Та това са те тракийците – гети, хуни и славяни, живеещи и до днес, „който са вторият по големина народ след индийците“.


Те говорят диалекти на един и същ език, докато някой от тях не се влеят в западноевропейския културен кръг.

Те мигрират, някой стигат до Хиндокуш, превземат Согдиана и развиват блестяща култура, след това биват изтласкани от алтайските тюрки и една могъща армия от 30 000 конници (наричани арий) се връща към Каспийско море, а 10 000 от тях отиват на помощ на Панонците. Тези хора поради значителния период на самостоятелен живот развиват друг език, който се връща в родината си. За това днеска ние наричаме „Бал-кан“ и с името „Стара-планина“. Не се изисква да си професионален историк, за да разбереш, че Бал е стар, а кан е планина. А какво е названието на нашите владетели?
 

Нека завършим тази скица с едно световно събитие. За 376 година Йордан, който е написал История за деянията на гетите, ни съобщава, че Херманрих на 110 години почива от раните си нанесени му от въстаници роси, че българите (начело с владетеля си Баламбер) се възползват от това и постигат крупна победа над империята на гетите „поради нашите прегрешения – пише Йордан“.

https://www.book.store.bg/p205268/getika-za-proizhoda-i-deianiata-na-getite-rimska-istoria-izvadki-vizantijska-istoria-jordan-malh.html
 

Забележете – за Йордан няма никакво съмнение кои са победителите – българите.
 

Тази победа води до присъединяване на крупна част от остроготите към българската държава, която освен това свързва Велика България със сарматите по Тиса. Ресурсите на тази държава позволяват 500 000-на армия по време на Атила.

https://www.book.store.bg/p205260/poslanik-pri-atila-otkysi-prisk-trakiecyt.html
 

Друга част от остроготите започва прочутият си поход през Балканите към Италия, а бесигетите, ще странстват из Балканите и след неуспешни опити за завладеят властта в Цариград, през 410 г. ще превземат Рим за да се установят след това в южна Франция и Испания, и около 10 век почнат да губят езика си.

Западноевропейските историци нарекоха този процес Велико преселение на народите. Виждате, че няма нищо подобно. Хората са си едни и същи и преселванията им из Европа са нещо обичайно, което е ставало и преди и се случва и днес.
 

Тази победа на Баламбер създава крупната империя на Атила простираща се от Кавказ до Атлантическия океан. Във възникването на империята на Атила няма нищо мистично, нито пък тя изчезва като дим, както пишат западноевропейските историци.

https://www.book.store.bg/p188433/bylgarska-istoria-tom-1-bylgarska-istoria-pod-imeto-na-hunite-gavril-krystevich.html

Приятен ден на всички!
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: historybg2018
Категория: История
Прочетен: 216019
Постинги: 188
Коментари: 253
Гласове: 813
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031